Mortal Instruments RPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mortal Instruments RPG

Ölümcül Oyuncaklar'a Hoşgeldiniz...Görmediklerinizi Keşfetmeye Hazır mısınız?

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

2. Dönemin 1. Dersi

2 posters
YazarMesaj
Cassandra Parker
Lütfen rütbe edinin, yoksa oyuna dahil olamazsınız!
Cassandra Parker

Karakter Detayı
Statü:
Uyarı:

2. Dönemin 1. Dersi Empty
MesajKonu: 2. Dönemin 1. Dersi   2. Dönemin 1. Dersi Icon_minitimeC.tesi 18 Ara. 2010, 19:36

Dersin Adı: Binicilik
Dersin Profesörü:Cassandra Parker
Dersin Başlama ve Bitiş Tarihi: 18.12.2010-28.12.2010
Dersin Konusu: Atların Özellikleri

Cassandra'nın Görünüşü
Spoiler:
İşlenişi:
Atları oldum olası sevmişimdir.Büyük çifliğimizde küçük tayımla dolaşırken bir yandanda ruhunu keşfetmiştim.Bir çaylakkende en sevdiğim ders binicilikti.Canım sıkıldığında, sinirlendiğimde, üzüldüğümde kendimi atımın yelelerine atardım.Ve aldığım ilk sorumluluk...
Odamdan çıkıp ahıra doğru yürümeye başladım.Hava rüzgarlıydı.Üzerimdeki cekete sıkıca sarıldım.Ahırda kimse yoktu.Erken gelmiştim.Kendi atımı konuşurken gülüşme seslerini duydum.
Hepsini Peşime takıp ahırla bir gezintiye çıkardım."Hepiniz Kendinize birer at seçeceksiniz.Onlar sizin ders araç gereciniz değil arkadaşınız olacak.Bakımlarıda size ait.Dersten sonra istediğinizi seçin.İstediğiniz zaman onları görmeye gelebilirsiniz." bu habere sevinmiş gözüküyorlardı.Gözlerine atını kestirenler bile vardı."Evett! Bugün size Atların Özelliklerinden bahsedeceğim.Biniciği öğrenmek için ilk önce atları öğrenmelisiniz değil mi?" söylediklerimi onayladıklarını gördükten onra anlatmaya başladım."
25 ‘ten fazla türü olan atlar hiç yorulmadan bizi kilometrelerce uzağa taşıyabilirler. Peki,atların yaşının kesici dişlerinin aşınıp yıpranmasına göre
anlaşıldığını biliyor muydunuz? Atların yediği ot, kumlu ve tozlu olduğu
için dişleri zamanla aşınır. kAtların dişleri çene kemiğinin çok derinlerine kadar gömülen uzun şeritler halindedir.Yani dişlerin kök kısmı insanlara göre çok daha derinlerdedir. Diş aşındıkça kemiğin içindeki bölüm dışarı çıkar. Hatta yaşlı atlarda dişlerin kökü diş etinin yüzeyine gelir. Her bir diş, yemek yeme kabiliyetini yitirmeden aşınabilir. İşte biz de bu aşınmanın miktarına göre atların yaşını tahmin edebiliriz.
Atların tüyleri vücut ısılarının ayarlanması için termostat, yani ısı ayarlayıcısı görevi görür. Vücutları her zaman 38 derece sıcaklıkta olmalıdır.Bu ısının korunması için soğuk kış günlerinde atın tüyleri uzar, sıcak mevsimlerde ise dökülür ve vücut ısısının sabit kalmasını sağlar.İştesize ilginç bir özellik daha: Atlar ayakta uyurlar! Peki nasıl olur da
uyurken yere hiç düşmezler biliyor musunuz? Çünkü bacak kemiklerinin
kilitlenebilme özelliği vardır.Atların bacakları yalnız ağır yükleri taşıyabilmeleri için değil, aynı zamanda da hızlı koşabilmeleri için özel yaratılmıştır. Atlarda, diğer hayvanlarda olduğu gibi köPage Rankingücük kemiği yoktur. Bu da onların daha büyük adım atabilmelerini sağlarAyrıca atların bacaklarında hızlandıkça harcadıkları kuvveti düşüren buna karşın hareket edebilme yeteneklerini artıran bir kemik-kas mekanizması vardır Bu mekanizmanın çalışmasını otomobillerdeki vites sistemine benzetebiliriz. Hızlanan bir arabanın vitesini büyütmesi gibi atlar da hızlandıkça adeta vites büyütürler. Bu sayede itme için harcanan güç azaltılırken, hareket yeteneği artar.Peki
atların vücutları niçin çok ağır yükleri taşımaları ve çok hızlı
koşabilmeleri için dizayn edilmiştir? Normalde ağır yük taşıma ve hızlı
koşma yeteneğine sahip olmak, atın çok fazla işine yarayacak özellikler
değildir. Öyleyse atlar bu özelliklere niçin sahiptirler? Cevap çok basit. Atlara bu yetenekler kendileri için değil, insanlara faydalı olabilmeleri için verilmiştir."
atların özelliklerini anlatırken bir yandanda geziyorduk.Benimle birlikte atları okşuyorlardı.Kimi konuşuyor kimi yaklaşmaya konuşuyordu.İstedikleri soruları sorabilmeleri için onlara fırsat verdim.

Not:
Çaylak
lar İstedikleri Konuda Soru Sorabilecekler.Her Soruya Cevap Verilecek
Atların Özelliklerini Kendi Bilgim Ve Güvendiğim Bir Adresle Harmanladım.

Ödev:

Binicilik dersinde ödev verilmeyecek.
Arianna Lucy Warren
Lütfen rütbe edinin, yoksa oyuna dahil olamazsınız!
Arianna Lucy Warren

Lakap : Lucy yada Arianna yok takma ad falan .d

Karakter Detayı
Statü:
Uyarı:

2. Dönemin 1. Dersi Empty
MesajKonu: Geri: 2. Dönemin 1. Dersi   2. Dönemin 1. Dersi Icon_minitimeSalı 28 Ara. 2010, 20:38

Ders zamanı gelmişti. Bugünkü ilk ders binicilikti ve ben açıkcası bu derse bayılıyordum aslında biraz heyvanlıydım. Profesör Cassandra'nın ilk dersiydi. Yatağımdan kalkarken Amy'e baktım. Yerinde yoktu. Onunda gelmesi gerekiyordu ama geleceğini hiç sanmıyordum. Dünün yorgunluğunu atmak için hemen ılık bir duş aldım. Çünkü bu saatte sıcak duş almak uyku getirirdi. Soğuk duşuda asla almazdım. Hasta olmaya niyetim yoktu. Duştan bornozumla çıktım. Odada kimse olmadığı içinde kendimi çıplak bırakmak istedim ve bornozumu yere atıp saçlarımı omuzlarımın üzerine bıraktım. Yavaşça dolabıma doğru yürüdüm.İç çamaşırlarımı giydim. Üzerine gri bir yarım kollu altınada kotumu geçirdim. Siyah topuklularımıda giydim ve hazırdım. Saçlarımı kuruladım ve omuzlarımın üzerine bıraktım. Kitaplarımı alıp çantama koydum. Kapıdan çıkarkende yanıma ince bir hırka aldım. Ne olur ne olmazdı. Ahıra doğru giderken etraf sakindi. Ahıra yaklaştığımda çoğu çaylağın gelmiş olduğunu gördüm. Biraz bekledikten sonra ceketine sıkıca sarılmış olan profesör geldi ve hep birlikte ahırda bi gezintiye çıktık.Profesör hemen konuşmaya başladı.
"Hepiniz Kendinize birer at seçeceksiniz.Onlar sizin ders araç gereciniz değil arkadaşınız olacak.Bakımlarıda size ait.Dersten sonra istediğinizi seçin.İstediğiniz zaman onları görmeye gelebilirsiniz."
Acayip sevinmiştim bu duruma. Prenses ordaydı ve beni bekliyordu. İsmi neden prenses derseniz uzun hikaye. Ben öyle koydum. Ben ona bakarken onunda benim üzerimdeydi gözleri. En azından bana öyle geliyordu.Herkes profesörü onayladıktan sonra devam etti.
25‘ten fazla türü olan atlar hiç yorulmadan bizi kilometrelerce uzağa
taşıyabilirler. Peki,atların yaşının kesici dişlerinin aşınıp
yıpranmasına göre anlaşıldığını biliyor muydunuz? Atların yediği ot, kumlu ve tozlu olduğu için dişleri zamanla aşınır. kAtların dişleri çene kemiğinin çok derinlerine kadar gömülen uzun şeritler halindedir.Yani dişlerin kök kısmı insanlara göre çok daha derinlerdedir. Diş aşındıkça kemiğin içindeki bölüm dışarı çıkar. Hatta yaşlı atlarda dişlerin kökü diş etinin yüzeyine gelir. Her bir diş, yemek yeme kabiliyetini yitirmeden aşınabilir. İşte biz de bu aşınmanın miktarına göre atların yaşını tahmin edebiliriz.
.Atların tüyleri vücut ısılarının ayarlanması için termostat, yani ısı ayarlayıcısı görevi görür. Vücutları her zaman 38 derece sıcaklıkta olmalıdır.Bu ısının korunması için soğuk kış
günlerinde atın tüyleri uzar, sıcak mevsimlerde ise dökülür ve vücut
ısısının sabit kalmasını sağlar.İştesize ilginç bir özellik daha: Atlar
ayakta uyurlar! Peki nasıl olur da uyurken yere hiç düşmezler biliyor musunuz? Çünkü bacak kemiklerinin kilitlenebilme özelliği vardır.Atların bacakları yalnız ağır yükleri taşıyabilmeleri
için değil, aynı zamanda da hızlı koşabilmeleri için özel yaratılmıştır.
Atlarda, diğer hayvanlarda olduğu gibi köPage Rankingücük kemiği
yoktur. Bu da onların daha büyük adım atabilmelerini sağlarAyrıca
atların bacaklarında hızlandıkça harcadıkları kuvveti düşüren buna
karşın hareket edebilme yeteneklerini artıran bir kemik-kas mekanizması vardır Bu mekanizmanın çalışmasını otomobillerdeki vites sistemine benzetebiliriz. Hızlanan bir arabanın vitesini büyütmesi gibi atlar da hızlandıkça adeta vites büyütürler. Bu sayede itme için harcanan güç azaltılırken, hareket yeteneği artar.Peki atların vücutları niçin çok ağır yükleri taşımaları ve çok hızlı koşabilmeleri için dizayn edilmiştir? Normalde ağır yük taşıma ve hızlı koşma yeteneğine sahip olmak, atın çok fazla işine yarayacak özellikler değildir.
Öyleyse atlar bu özelliklere niçin sahiptirler? Cevap çok basit. Atlara
bu yetenekler kendileri için değil, insanlara faydalı olabilmeleri için
verilmiştir."
Vay be! Nede çok şey varmış böyle. Tamam atlara ilgi duyuyordum ama bu kadar blgiye kesinlikle sahip değildim açıkcası.Profesör bunları anlatırken bir yandan da dolaşıyorduk. En sonunda Prenses'in yanına gelmiştim.Duraksadım ve burnuna küçük bir öpücük kondurdum. Ben ona sorular sorarken oda benim onu okşamama izin veriyordu. Prenses'e veda ettikten sonra profesörün yanına gittim.
''Profesör atlarla anlaşabilmek için özel bir yeteneğe gerek varmıdır?''
Sanırım sorum profesörü şaşırtmıştı. Gülümsedi ve sıcacık bir şekilde sorumu yanıtladı. Yanından ayrılırken bende sorumun cevabını almıştım. Ders bitiminde buruk bir şekilde diğer derse doğru yol aldım. Bu ders beni rahatlatıyordu ve açıkcası bitmesi hiç işime gelmiyordu.

2. Dönemin 1. Dersi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 2. Dönemin 2. Dersi
» 2. dönemin ilk dersi
» 1. Dönemin Son dersi
» 2. Dönemin İlk dersi
» Dönemin İlk Dersi