| Bir cep devinin çöküşü | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Deamon Austeja Lütfen rütbe edinin, yoksa oyuna dahil olamazsınız!
Lakap : Demon Nerden : Tatooine Mesaj Sayısı : 734 Yaş : 30 Kayıt Tarihi : 08/10/10
Karakter Detayı Statü: Uyarı:
| Konu: Bir cep devinin çöküşü Çarş. 29 Haz. 2011, 12:45 | |
| Akıllı cep devlerinden RIM, rakipleriyle başa çıkmakta oldukça güç zamanlar yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan RIM'in ilk çeyrek gelirleri, şirketin durumunun pek de iç acıcı olmadığını gözler önüne serdi. This Is My Next'e göre şirketin gelirleri, önceki seneye yüzde 10 düştü ve gelirler toplamda hisse başına 7.50 dolardan 5.25-6 dolara geriledi. Daha kötüsü ise Bloomberg'in raporuna göre RIM'in en büyük altıncı yatırımcısı, RIM'deki paylarının yarısından fazlasını sattı. Bu yazının yazıldığı sırada ise Google'a göre RIM'in hisseleri yüzde 22 düşmüş bulunuyor. Bu sorunları çözmek için ise bu sene çıkacak Blackberry 7 cihazları gecikmelere uğratıldı. Bu yaz çıkması beklenen Blackberry 7 cihazları Eylül'e kadar ertelenirken, QNX temelli akıllı ceplerle ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil. Görünüşe bakılırsa RIM'in uzun süredir elinde tuttuğu alan, artık iOS, Android tarafından ele geçiriliyor. Bunun yanında kullanıcılar Blackberry cihazları artık bir antika gibi görmeye başladılar. Blackberry nasıl bu hale geldi? Borsada dibe vuran RIM'in bu duruma gelmesinde en etkili nedenler olarak şunlar sıralanabilir: 1. Uzun süre yeni bir ürün çıkmayacak olması: RIM'in şu anki cepleri vasatın altında. Üstelik RIM, Ağustos sonlarına kadar yeni bir ürün çıkmayacağını söylüyor 2. Yeni ürünler hakkındaki sızıntılar oldukça sıkıcı: BlackBerry Bold 9900 gibi internete sızan cihazlarda BlackBerry OS 7 yüklü olacağı ve bir dokunmatik ekran olacağı söyleniyor(!). Ancak bu, RIM'in son 5 senedir söylediği şey. 3. Playbook'lar: Playbook, bazı özellikleriyle etkileyici olsa da e-posta gibi temel özelliklerin olmaması ve tenha uygulama mağazası onu satın alınmaz bir hale getiriyor. 4. Blackberry App World: Mağaza, uygulama sayısı ve kaliteli uygulamalarda adeta sürünüyor. 5. Geliştiriciler sevmiyor: Geliştiricilerin platformunuz için internette isyan ediyor olması hiç de hoş bir durum değil. 6. Liderlik sorunu: RIM'in iki CEO'su bulunuyor, ve ikili bunun iyi bir şey olduğunu söylüyor. Ancak bunu telefonlarıyla kanıtlayamıyorlar. 7. BlackBerry sahipleri bile BlackBerry'yi istemiyorlar: Geçen sene yapılan bir ankete göre BlackBerry kullanıcıları iOS veya Android'e geçmek istiyor. 8. Kurumsal ilgi azalıyor: BlackBerry'ler kurumsal alanda iPhone ve Droid'ler ile yer değiştiriyor. | |
|
| |
Veronica Lütfen rütbe edinin, yoksa oyuna dahil olamazsınız!
Lakap : Kan Kraliçesi Nerden : Paris Mesaj Sayısı : 336 Kayıt Tarihi : 25/04/11
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 08:01 | |
| Oldum olası bu telefonu sevmiyorum. ayrıca bu bölüme bakılmadığını görünce destek vereyim dedim teşekkürler Mert. | |
|
| |
Aethra L. Pavone Seelie Sarayı Peri Leydisi
Karakter Detayı Statü: Yönetici Uyarı:
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 08:28 | |
| teknolojiye takıksın mert ciddi anlamda bayılıyorsun ben bi ara ilgi göstereyim destek vereyim diye okumaya başladım yazdıklarını ama anlamıyorum kiii | |
|
| |
Lakap : Demon Nerden : Tatooine Mesaj Sayısı : 734 Yaş : 30 Kayıt Tarihi : 08/10/10
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 11:01 | |
| | |
|
| |
Vincent Warner Lütfen rütbe edinin, yoksa oyuna dahil olamazsınız!
Lakap : Rivayetler var:D Mesaj Sayısı : 224 Yaş : 32 Kayıt Tarihi : 15/07/10
Karakter Detayı Statü: Üye Uyarı: 0/0
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 11:05 | |
| Abi ben bekliyodum böyle bişey.BlackBerry fazla içerikli ama karmaşık türkler onu benimsemez.Hıza ve estetiğe gelince bence gayet iyi seviyede.Ama iPhone ve Droid'lerin ismi yeter.Gerçi şimdi içeriğe bakarsak blackberryn şansı yok ya iphone'nin yanında.Adamlar resmen dünyayı ceplerinin içinde taşıyo.Ama bu derece bi düşüşe üzüldüm. | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 11:11 | |
| Kesinlikle katılıyorum uygulama açısından ne iphone ne de Blackberry androidin karşısında duramaz. Samsung, Htc, Lg bu telefonların hepsi işletim sistemi olarak android'i tercih ediyorlar. Android şuan dünyada 1 numara ama iphone yavaş yavaş onu geçmeye başladı. Blackberry'nin kötü noktası iş telefonu gibi görülüyor ayrıca uygulamaları son zamanlarda berbat. ama olsun yinede Forever Blackberry diyorum .D | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 11:18 | |
| ben derimki samsung bu hızla cep telefonunda çığır aşar.Yani en basitinden bi starının bile wifi bağlantıısı hızı droid'in yüksek model ürünleriyle karşılaştırılamaz.Yanlız iphone bence bi dev haline gelmemeli.Adamlar veriyo çözünürlüğü veriyo hızı veriyo ebatı tamam.Blackberry'in asaleti seni vurmuş | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 11:46 | |
| Samsung ve Lg bu yılın en şaşırtan telefonları. Baya bi ilerleme kaydettiler. Satış rakamları da bunu gösteriyor zaten. iphone'a gelince bu konuda hemfikiriz. Apple kadar bencil bi şirket görmedim sanırsam. Google'ın android'i herkese açık kodlar yani kullanmak isteyen kendine göre değiştirebiliyor fakat İOS'ta böyle bir durum yok sadece iphone'da kullanılabilir ve kodları kapalı. Aynı şekilde Apple'ın Mac'lerinde windows'a ait hiçbir program çalışmıyor. Ama windows'ta apple'ın uygulamaları ve tarayıcısını kullanabiliyorsun. Sadece onun ürünlerinde onun ürettiklerini kullanabiliyorsun. Bu yüzdende nefret ediyorum . Blackberry'nin hakkını yeme Cenk. 45 milyondan fazla kullanıcısı var demekki iyi bir telefon | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 11:54 | |
| Vay canına Mert şaşırtmadın beni Yazdığım yorumlardan Blackberry'i kötülediğimimi çıkarttın hocam.Blackberry seninde söylediğin gibi son zamanlarda işlemcisi berbat bir telefon.Ve seninde söyledğin gibi iş telefonu gibi.Ama son söyledğine katılıyorum o kadar sattıysa iyi bir telefondur.Ama o kadar satışın ardından bu oranda hayal kırıklığı ve kullanıcı tepkileri gösteriyorki blackberry gerçektende(!) hakkı yenmemesi gereken bi telefon.Haklısın dostum;) | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 11:57 | |
| BB'nin işlemcisi berbat değil. Bence en iyi işlemci tabi bana göre. Kötü olan son zamanlardaki uygulamaları. Tamam baya bi geriledi doğru ama kendini toparlayacağına inanıyorum. Yeni ürünleriyle eskisi gibi olacaktır | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 12:02 | |
| Hayaldi gerçek oldu.Veya çalışınca oluyor sloganlarını sana armağan ediyorum Mert Umarım bu beklentin karşılık bulur çünkü o telefon senin dünyan olmuş | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 12:05 | |
| yok olm o kadar da değil. Ama en severek kullandığım telefon. BB 7'ler çıktığı zaman görüşelim Cenk. Satış rakamları baya bir yüksek olacaktır | |
|
| |
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 12:23 | |
| Banane oloom parayı adamlar kırıyo benim mi cebime giriyo Ama olur görüşürüzz. | |
|
| |
Veronica Lütfen rütbe edinin, yoksa oyuna dahil olamazsınız!
Lakap : Kan Kraliçesi Nerden : Paris Mesaj Sayısı : 336 Kayıt Tarihi : 25/04/11
| Konu: Geri: Bir cep devinin çöküşü C.tesi 02 Tem. 2011, 12:34 | |
| Hey siz nece konuşuyorsunuz. Ah benim yakışıklım dönmüş <3 | |
|
| |
| Bir cep devinin çöküşü | |
|